maanantai 23. tammikuuta 2012

Paketissa

Eilen käytiin presidentinvaalien ensimmäinen kierros. Paavo Väyrynen ei tullut valituksi toiselle kierrokselle, joten kampanjointi on nyt tältä osin paketissa. Tulos on harmillinen, mutta sen kanssa on elettävä. Väyrysen finaalipaikka jäi 1,3% päähän. Vielä kesällä Väyrysen kannatus oli gallupeissa suunninpiirtein tuota samaa luokkaa. Eilen hänen kannatuksena oli 17,54%. Väyrysen kannatus oli myös enemmän kuin Keskustan kannatus kevään 2011 eduskuntavaaliessa. Tulos on näin tarkasteltuna erinomainen. Kampanja toi Keskustaan takaisin tekemisen meiningin, ilon ja yhtenäisyyden.

Jos jotakin positiivista yrittää tilanteessa nähdä, niin nytpähän puolueella säästyy ainakin rahat syksyn kunnallisvaalikampanjaan. Väyrynen palautti Keskustaan itseluottamuksen kevään jytkyn jälkeen ja saimme muistutuksen siitä, että Keskustalta halutaan edelleen Suomen itsenäisyyttä, koko Suomen ja kaikkien suomalaisten etuja ajavaa linjaa. Siitä olen iloinen ja Keskustan on mentävä nyt eteenpäin, muistaen sen aatteen kultaytimen.

Haavisto ja Niinistö ovat vastakkain toisella kierroksella. En ole päättänyt kumpaa äänestän. On myös mahdollista, että tiputan uurnaan tyhjän lapun, vaikka ymmärrän, kuinka kallisarvoinen jokainen ääni on. Omia periaatteitaan vastaan on vaikea toimia. Tyhjä lappu on periaatteitani vastaan, mutta niin on myös Kokoomuksen ja Vihreiden äänestäminen. Edessä on siis suuri kompromissi itseni kanssa, eikä tästä ole tällä erää mitään muuta kirjoitettavaa.

Kiitos ajankohtaisten vaalien ja harrastukseni, tästä blogista on tullut varkain poliittinen, vaikka tarkoitukseni oli kirjoitella tänne asioita laidasta laitaan. Siis nyt muutakin kuin politiikkaa...

Sen sijaan elämämme ei ole paketissa, vaan muuttolaatikoissa. Menossa on elämäni pisin ja seesteisin muutto. Saimme avaimet uuteen asuntoomme jo muutama viikko sitten ja olemme vieneet sinne hissukseen tavaroita. Samaan tahtiin, kun mieheni on kantanut kamoja sisään, olen järjestellyt tavarat kaappeihin. En ole ennen moista kokenut: muuttokaaosta ei ole. Vielä. Viikonloppuna alkaa muuttomme finaali, kun saamme käyttöön pakettiauton. Viemättä on vielä suurin osa tavaroista ja huonekaluista. Joten eiköhän tässä vielä kaaos saada aikaan.

Ei kommentteja: