perjantai 26. lokakuuta 2012

Leppoisaa kampanjointia




Vaalikampanjointi alkaa olla loppusuoralla. Tulin juuri mieheni kanssa Keskustan vaalijuhlasta, jossa juhlapuhujana toimi puolueen puheenjohtaja Sipilä.

Vaalit ovat juhlan arvoiset, vaikka äänestystuloksesta ei ole vielä tietoa. Vapaat vaalit ovat kansanvallan kulmakivi: olemme onnekkaita, että meillä on yleinen ja yhtäläinen äänioikeus. Kenties pidämme noita asioita itsestäänselvyytenä, koska äänestysprosentit ovat melko alhaisia vaaleissa kuin vaaleissa. Demokratia ei ole kuitenkaan globaalisti itsestäänselvyys. Ei tarvitse ajella kuin muutama sata kilometri itään päin niin olemme maassa, jossa demokratia ei toimi niin kuin pitäisi.

Olen kuullut vaalitoreilla ihmettelyä, miksi ehdokkaita on niin paljon, koska eihän paikkoja riitä kaikille. Demokratiassa pitää olla vaihtoehtoja. Tässä Rovaniemen Keskusta on onnistunut erinomaisesti monipuolisessa ehdokaslistallaan. Ihmetystä on aiheuttanut myös kampanjointi: miksi esitteitä pitää luukuttaa postilaatikkoihin, koska ne menevät kuitenkin roskiin? Jonkun mielestä taas vaalikarkit olivat korruptiota. Toinen taas piipahti Keskustan Pysäkillle, koska siellä oli kuulemma hänen makuunsa paras kahvi.

Äänestäjillä on oikeus mielipiteeseen. Sunnuntaina vaaliuurnilla jokaisella äänioikeutetulla on mahdollisuus kertoa mielipiteensä. Toivottavasti mahdollisimman moni tekee sen.  

Oma kampanjani on sujunut leppoisasti. Lehtimainonta alkoi viime viikon tiistaina ja mainoksia on julkaistu yhteensä kuusi. Yllä on Lapin Kansanssa julkaistu keskiviikon mainos. Lisäksi olen käyttänyt pariin otteeseen Facebook –mainontaa. Facebookilla on tärkeä rooli myös blogitekstien jakamisessa. Kannanottoja on mennyt mukavasti läpi ja tapahtumiinkin olen ehtinyt ja jaksanut osallistua kohtuullisen hyvin. Raskauden vuoksi olen kuitenkin jättänyt joitakin tapahtumia väliin. Tänään luukutimme mieheni kanssa loput mainokset. Apuna luukutuksessa on ollut muutama kaveri, kiitos heille avusta!

Vielä lauantai ja sitten koittaakin vaalipäivä! 





Ei kommentteja: